Община Кърджали изгражда пешеходни зони и велоалеи около Водното огледало, съхранява зелените площи във „Възрожденци”
[01 Февруари 2024]

Община Кърджали изгражда пешеходни зони и велоалеи около Водното огледало, парите са заложени в Инвестиционната програма за тази година. Очаква се Общинският съвет да даде зелена светлина на сесията на 16 февруари.[още...]

Ерол Мюмюн пред бизнеса в Кърджали: Работим за два нови моста над Арда,ще ремонтираме Новия мост
[31 Януари 2024]

Работим за изграждането на два нови моста над Река Арда, ще ремонтираме и Новия мост. Трафикът в Кърджали е много натоварен. Градът се пука по шевовете. Нуждата от нови съоръжения над реката е належаща.[още...]

КРИБ в Кърджали постави началото на традиционни срещи с кмета,Ерол Мюмюн-стягайте се,ще мирише на асфалт!
[30 Януари 2024]

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и нейната структура в Кърджали постави началото на традиционни срещи с кмета на общината Ерол Мюмюн и представители на неговия екип.Инициативата бе подкрепена и от ръководството на Асоциацията по туризъм „Перперикон”.[още...]

Съобщение относно предстояща среща
[29 Януари 2024]

Имаме удоволствието да Ви информираме, че ще се състои организирана среща на представителите на бизнеса от КРИБ- Кърджали с кмета на Община Кърджали – г-н Ерол Мюмюн и заместник-кмета ресор „Европроекти, териториално развитие и строителство” – г-н Даниел Делчев. [още...]

 

[07 Декември 2015]

От КРИБ лансират идеята за Колеж по строителство в КърджалиПредседателят на браншовата организация Кирил Домусчиев похвали местните предприемачи за активността им по време на бизнес дискусии

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България подема инициатива за обособяването на Колеж по строителство в Кърджали. Идеята лансира при посещението си в града край Арда зам.председателят на КРИБ Иван Бойков, който е и шеф на Камарата на строителите. Пред приемачи от Кърджалийско той заяви, че бизнесът изпитва остра нужда от квалифицирана работна ръка. ”В момента на пазара на труда има свободни работни места, които не могат да бъдат заети поради липсата на добре подготвени кадри”, посочи Бойков.
Той поясни, че функционирането на подобно учебно заведение може да захранва с квалифицирани работници и ръководители строителния сектор в Южна България. Очакванията са да бъдат привлечени млади хора не само от Източните Родопи, но и от Смолян и Хасково. За да заработи обаче колежът е необходимо да влезе в сила Закона за професионалното образование.
„Вече сме напреднали доста в реализирането на идеята, която получи благословията и на образователния министър. Планираме в началото на следващата година да проведем среща отново в Кърджали между представители на КРИБ, просветния министър, областния управител и местната власт. След като Законът за професионалното образование излезе от парламента, ще се сформира Инициативен комитет, който да съдейства за създаването на подобен колеж. Подобно учебно заведение ще има в Монтана. Там ще бъдат обхванати младежи от Северозападна България.
Регионът тук е с традиции в строителството, но този колеж ще бъде комплексен, няма да подготвя само кадри за строителния сектор. Затова трябват вашите препоръки. Вашата визия за това как ще се развива регионът, от какви кадри има нужда бизнесът и такива специалности да влязат в образователното заведение“, каза още Бойков.
На опознавателната среща в Кърджали присъства и председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, който похвали местните предприемачи за проявената от тях активност по време на браншови дискусии в столицата. „Хората ни гласуват доверие, присъединявайки се към голямото семейство на КРИБ. Надявам се да сме полезни на бизнеса във всеки региона на страната”, изтъкна Домусчиев.
Той заяви, че 2015-та била белязана с множество успехи за КРИБ, най-значимият който е недопускане увеличаване на данъците за бизнеса и общините въпреки натиска от страна на партии и политици. Имаме сериозен принос в пенсионната реформа. Постигнахме консенсус със синдикатите”, отбеляза още председателят на КРИБ.
Кирил Домусчиев изтъкна заслугите на конфедерацията за ограничаване на сивия сектор, който изкривява пазарната среда.Сред успешните инициативи на организацията са поставянето на измервателни прибори по бензиностанциите и мерките срещу нелегалните казани за ракия. „В КРИБ няма фирми от сивия сектор”, категоричен бе Домусчиев. Това привлича според него по 20-30 сериозни компании всеки месец в редиците на организацията. Три-четвърти от БВП се произвежда от членове на КРИБ.
Председателят на структурата на КРИБ в Кърджали Фахри Идриз приветства с добре дошли участниците във форума. Той посочи, че организацията в града край Арда обединява местния бизнес за постигане на по-добри икономически показатели.
„Нашата структура съществува от 1446 дни. Стартирахме с 26 фирми, сега сме четири пъти повече. В добри отношения сме с местната и държавна власт”, посочи Идриз.Той подчерта, че бизнесът е обединен от идеята за по-добър живот на кърджалийци и на идните поколения. „Бизнесът е потребност, като религията и политиката за реализацията на всякакви финансово-икономически и социални процеси в страната”,отбеляза още домакинът.
Гост на работната среща на работодателската организация бе търговското аташе на Р Турция в Пловдив Баръш Йеничери. Той изрази желание търговската мисия на Турция в България да се срещне с ръководството на КРИБ в столицата. Трябва по-често да провеждаме работни форуми и такива с участие на широк кръг представители на бизнеса. Наскоро имахме такава среща в Пловдив. Там изтъкнаха, че е добре контактите да се превърнат в контракти, каза Йеничери.„Водата като не тече се вмирисва.Трябва да има динамика в отношенията между нашите две приятелски и съседни страни, да има поток от контакти”, подчерта търговското аташе. Според него е необходима подкрепа за организации като КРИБ, които са проводници на новаторски идеи.
Новината е посетена: 2225 пъти

© 2012 - 2024, KRIB Kardjali. All Right Reserved. Webdesign: SWS