Община Кърджали изгражда пешеходни зони и велоалеи около Водното огледало, съхранява зелените площи във „Възрожденци”
[01 Февруари 2024]

Община Кърджали изгражда пешеходни зони и велоалеи около Водното огледало, парите са заложени в Инвестиционната програма за тази година. Очаква се Общинският съвет да даде зелена светлина на сесията на 16 февруари.[още...]

Ерол Мюмюн пред бизнеса в Кърджали: Работим за два нови моста над Арда,ще ремонтираме Новия мост
[31 Януари 2024]

Работим за изграждането на два нови моста над Река Арда, ще ремонтираме и Новия мост. Трафикът в Кърджали е много натоварен. Градът се пука по шевовете. Нуждата от нови съоръжения над реката е належаща.[още...]

КРИБ в Кърджали постави началото на традиционни срещи с кмета,Ерол Мюмюн-стягайте се,ще мирише на асфалт!
[30 Януари 2024]

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и нейната структура в Кърджали постави началото на традиционни срещи с кмета на общината Ерол Мюмюн и представители на неговия екип.Инициативата бе подкрепена и от ръководството на Асоциацията по туризъм „Перперикон”.[още...]

Съобщение относно предстояща среща
[29 Януари 2024]

Имаме удоволствието да Ви информираме, че ще се състои организирана среща на представителите на бизнеса от КРИБ- Кърджали с кмета на Община Кърджали – г-н Ерол Мюмюн и заместник-кмета ресор „Европроекти, териториално развитие и строителство” – г-н Даниел Делчев. [още...]

 

[26 Юни 2015]

Бизнесът в Кърджалийско излезе на протест, иска поносими цени на токаБизнесът в Кърджалийско излезе днес на протест с искане на поносими цени на тока. Призив за ефективни и символични стачни действия отправи местното ръководство на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България .От 11 до 12 часа днес на ефективен протест излязоха работниците от „Артекс“-Ардино,“Идеал Фешън“-Джебел, шивашки предприятия в Кърджали. Сред ефективно протестиращите бяха и работещите в фирма „Меаца“-Кърджали.Символично протестират всички над сто фирми,членове на КРИБ в Кърджалийско.
За Кърджали бг вести председателят на местната структура на КРИБ Фахри Идриз заяви,че бизнесът излиза на протест , защото в нашата страна няма предвидимост за инвеститорите. Държавата не намалява тежестите за индустриалците, а напротив ги увеличава. Прави се всичко възможно да се затрудни бизнесът. Затова вече не само чуждите,но и българските инвеститори търсят възможност да изнесат производства в съседните Румъния, Турция и Гърция.
Исканото от КЕВР увеличение с 20 на сто на цената на тока за фирмите ще удари не само тях, но ще рефлектира върху всдеки обикновен човек.Ще намалеят работните места, социалните програми на предприятията,даренията. Бизнсът е потребност като религията , обобщи Фахри Идриз и се аргументира с това, че се създава благодат за всички, чрез разкриване на работни места и осигуряване на доходи.
Фахри Идриз даде за пример Чехия,къде държавата покрива 40% от стойността на зелената енергия за индустрията. В Германия пък можеш да сключиш договор с доставчиците на еленергия и да договориш цени тридесет години напред.
Липсва предвидимост. Бизнесът у нас не може да планира бъдещето си, категоричен е Фахри Идриз.
Неговите служители и работници от фирма „Меаца „които излязоха на протест се обявиха с лозунги,за спиране на манипулациите със зелената енергия и поставяне на място на КЕВР като регулатор.
Десислава,една от протестиращите заяви,че новите цени на тока ще затруднят фирмата в която работи и тя може да загуби работата си.Подкрепяме работодателите,категорична е Десислава.

Новината е посетена: 2168 пъти

© 2012 - 2024, KRIB Kardjali. All Right Reserved. Webdesign: SWS