Община Кърджали изгражда пешеходни зони и велоалеи около Водното огледало, съхранява зелените площи във „Възрожденци”
[01 Февруари 2024]

Община Кърджали изгражда пешеходни зони и велоалеи около Водното огледало, парите са заложени в Инвестиционната програма за тази година. Очаква се Общинският съвет да даде зелена светлина на сесията на 16 февруари.[още...]

Ерол Мюмюн пред бизнеса в Кърджали: Работим за два нови моста над Арда,ще ремонтираме Новия мост
[31 Януари 2024]

Работим за изграждането на два нови моста над Река Арда, ще ремонтираме и Новия мост. Трафикът в Кърджали е много натоварен. Градът се пука по шевовете. Нуждата от нови съоръжения над реката е належаща.[още...]

КРИБ в Кърджали постави началото на традиционни срещи с кмета,Ерол Мюмюн-стягайте се,ще мирише на асфалт!
[30 Януари 2024]

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и нейната структура в Кърджали постави началото на традиционни срещи с кмета на общината Ерол Мюмюн и представители на неговия екип.Инициативата бе подкрепена и от ръководството на Асоциацията по туризъм „Перперикон”.[още...]

Съобщение относно предстояща среща
[29 Януари 2024]

Имаме удоволствието да Ви информираме, че ще се състои организирана среща на представителите на бизнеса от КРИБ- Кърджали с кмета на Община Кърджали – г-н Ерол Мюмюн и заместник-кмета ресор „Европроекти, териториално развитие и строителство” – г-н Даниел Делчев. [още...]

 

[07 Март 2015]

Илия Илиев иска фирма от кръга на фалирал банкер да закърпи дупките по пътя Кърджали – сп. „Джебел“


Областният управител Илия Илиев ще задейства гаранцията за пътния участък Кърджали-сп.Джебел, който бе ремонтиран по време на управлението на кабинета „Борисов 1". Той ще настоява фирмата изпълнител Интегрирани пътни системи да приведе шосето в годен за експлоатация вид. Сега две години след пускането му в действие то е осеяно с дупки.
Това стана ясно на среща инициирана от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България - клон Кърджали с областния управител в комплекс „Меаца".
Илия Илиев оповести това си решение по повод запитване на членове на конфедерацията за подобряване на инфраструктурата на областта в навечерието на новия туристически сезон.
На конкретен въпрос за евентуален ремонт на пътя Кърджали-Смолян, който свързва нашите културно- исторически забележителности с курорта Пампорово и е част от туристически маршрут, областният управител отговори, че за тази година такъв ремонт не е предвиден. Той обаче ще предложи пред Агенция „Пътна инфраструктура" да го включи в плановете си за следващата година. Ще отбележим, че на територията на област Смолян, по пътя Кърджали – Смолян, дупки няма.
За тази година до лятото трябва са се извърши изкърпването на участъка до сп.Джебел и рехабилитация на бул."Беломорски" от колелото на Автогарата до изхода за Пловдив. Трасето е много натоварено и ремонтът не търпи отлагане, сподели Илиев.Той също така каза,че приоритет за тази година е и ремонт на пътя Хасково –Кърджали през Мост в участъка на територията на нашата област. Той е силно увреден от тежкотоварните камиони, които преминават през него.Ще припомним, че движението на тежките машини бе отбито преди години по този път, заради серията катастрофи на входа на Кърджали при Детелината на смъртта.
Председателят на КРИБ-Кърджали инж. Фахри Идриз благодари на областния управител за ангажираността му за инфраструктурата на региона, която според него е основна предпоставка за развитието на туризма.

Новината е посетена: 2156 пъти

© 2012 - 2024, KRIB Kardjali. All Right Reserved. Webdesign: SWS