Община Кърджали изгражда пешеходни зони и велоалеи около Водното огледало, съхранява зелените площи във „Възрожденци”
[01 Февруари 2024]

Община Кърджали изгражда пешеходни зони и велоалеи около Водното огледало, парите са заложени в Инвестиционната програма за тази година. Очаква се Общинският съвет да даде зелена светлина на сесията на 16 февруари.[още...]

Ерол Мюмюн пред бизнеса в Кърджали: Работим за два нови моста над Арда,ще ремонтираме Новия мост
[31 Януари 2024]

Работим за изграждането на два нови моста над Река Арда, ще ремонтираме и Новия мост. Трафикът в Кърджали е много натоварен. Градът се пука по шевовете. Нуждата от нови съоръжения над реката е належаща.[още...]

КРИБ в Кърджали постави началото на традиционни срещи с кмета,Ерол Мюмюн-стягайте се,ще мирише на асфалт!
[30 Януари 2024]

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и нейната структура в Кърджали постави началото на традиционни срещи с кмета на общината Ерол Мюмюн и представители на неговия екип.Инициативата бе подкрепена и от ръководството на Асоциацията по туризъм „Перперикон”.[още...]

Съобщение относно предстояща среща
[29 Януари 2024]

Имаме удоволствието да Ви информираме, че ще се състои организирана среща на представителите на бизнеса от КРИБ- Кърджали с кмета на Община Кърджали – г-н Ерол Мюмюн и заместник-кмета ресор „Европроекти, териториално развитие и строителство” – г-н Даниел Делчев. [още...]

 

[06 Февруари 2014]

КРИБ отбеляза своята втора годишнинаСамо за две години членовете на КРИБ в Кърджали са се утроили, като в момента в Сдружението членуват повече от 70 фирми.
„За този период от време КРИБ работи в интерес на своите членове в отношенията си с местната власт, целейки защита на бизнеса в Кърджали", обяви председателят на местната структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България инж. Фахри Идриз.
Бизнес-сдружението направи свое общо събрание днес, на което присъстваше и председателят на Управителния съвет Огнян Донев. „Преди две години, когато дойдохме за учредяването на местната структура, донесохме сняг. Беше една страховита виелица. Радвам се, че сега сме отново тук в това прекрасно слънчево време и затопляща се стопанска конюнктура. Нас ни обединява истинският, реалният бизнес", заяви Донев на втората годишнина от учредяването на КРИБ в Кърджали.
„За мен колеги, беше истинско удоволствие да работя всяка секунда като председател на КРИБ в Кърджали, със сърце и душа за настоящото и бъдещото развитие на региона. Бизнесът показа, че е надживял пубертета си и че сам няма как да се пребори с предизвикателствата на 21 век. Финансово-икономическата криза показва своите добри страни, обединявайки ни в една кауза за Европейското развитие на Кърджали и региона. Като Ви видя всички обединени на едно място, се замислям-допреди две години, може би не се поздравявахме, а днес вече сме заедно и мислим за развитието на Кърджали, за настоящето и бъдещето благо на децата ни", заяви пред десетките членове на Конфедерацията инж. Фахри Идриз. Той допълни, че основната цел на КРИБ-Кърджали е да създаде предпоставки за нови бизнес територии, като ефектът от това ще бъде разкриване на нови работни места.
„От КРИБ-Кърджали сме убедени, че туристическата индустрия е най-необходима. Тя ще изтласка икономиката ни към върхови постижения и съответно ще се превърне в основен поминък и генератор на индустриален растеж в област Кърджали. Тази политика е проява на нашата обединена воля и дух. В момента КРИБ се радва на много добри, бих казал отлични взаимоотношения с Общинската и Областната администрация. Ние имаме нужда от тях, но и те имат нужда от нас за реализиране на обещанията, които са поели. Бизнесът е този, който създава работни места.
Нека обединим отново усилия, за да можем да реализираме поставените си цели през настоящата година и след това да се радваме на постигнатите резултати", допълни още инж.Идриз. Според него при съвместната работа на членовете, конкуренцията вече е поставена на много по-високо ниво. Тя е вече между отделните градове и държави.

Новината е посетена: 2165 пъти

© 2012 - 2024, KRIB Kardjali. All Right Reserved. Webdesign: SWS